Monday, March 8, 2010

Svindel får man om man tittar upp



Kan inte låta bli att böja upp nacken och titta upp. Jag är helt fascinerad av husen här. De är så höga. Hur många våningar kan det vara?
Hur många bor i ett sådant här komplex?
Ska man hem till grannen ja, då behöver man inte åka ned till botten för att sen ta hissen upp igen.
Ta bara närmsta trädgårdsplan och vandra mellan husen. För ja, det är trädgårdar där uppe. Det kan jag se från bussen att det växer träd och grönska på mellanplanen, eller trädgårdsplanen som jag kallar det.

IKEA - en bit av Sverige

Har man tendens till lite hemlängtan kan man alltid åka till IKEA,
på vägen dit hittade jag dock något annat som fick mig att längta till garaget där hemma.
Men bara ett hus efter låg mini Sverige i sitt blågula komplex.








Jag provsatt en Klippan och tänkte på den som står hos Knatte, kanske ska föreslå en ny klädsel eller kanske en ny soffa som matchar 1800-tals soffan. Vore intressant att köpa en soffa på Ikea och få den hemskickad till Sverige. Undrar vad det kostar?






Gick sen vidare och utforskade logistiken kan som alltid konstatera att den följer samma mönster som hemma. Stannade till vid köksavdelningen och upptäckte att det är iallafall något som skiljer det svenska från det singaporianska. Och det är ... ja, kolla här:

It doesn't really fit!

Sen gick jag vidare runt, plockade till mig några varor och avslutade det hela med en varmkorv med bröd. Men där kom en annan besvikelse. Det var inte priset, det var helt korrekt, det var smaken på korven, vet inte vad det var men vit, vattnig och smaklös var den. Nästa gång får jag prova köttbullarna eller sillen istället.

Jag gick dit för ...ja vet inte riktigt vad jag förväntade mig, kanske hitta någon kompis som pratade svenska eller så med, men det kändes lite kul att kunna gå runt och läsa och utala alla varorna på korrekt på svenska och fundera på hur de skulle låta i singaporianernas mun. Märkligt att vara så långt borta men ändå så nära.
resultatet kom i två små mini Ikeas kassar, de som inte finns i sverige. kostade bara några kronor så jag kunde inte låta bli att plocka med mig två stycken. Sen blev det lite saker som hjälper till att sätta en egen prägel på mitt nya tillfälliga hem.

Monday, March 1, 2010

Oj vad det shoppas här ...

Chines New Year Sales









Och, ja
jag lyckade fynda något här.
Det var ju över 70% rea

Oj vad det byggs här ...




Här byggs det på höjden och på bredden på alla möjliga sätt. En helt fascinerande arkitektur. Jag kan inte låta bli att gå med huvudet uppåt, det finns så mycket spännande uppe vid molnen att titta på. Sen har jag upptäckt att det finns lika mycket neråt, under jorden. Går man in i något av dessa enorma shoppingcenter så kan man åka ner i rulltrappan lika mycket som upp. Fast shopping centrum är sällan lika höga som kontors och bostadshusen. De är på 40 -50 våningar eller ännu mera.
Mitt hus där jag bor är på 20 våningar och då bor jag bara på våning 10 liksom halvvägs. Men det anses vara ett gammalt hus hela 10 år gammalt.
Så här är paradiset för alla som vill jobba sig uppåt, klättra högt liksom.