Monday, February 22, 2010

Sängen är bäddad



Familjen kommer och hälsar på !! :-)
Ja, det är ett par veckor till påsk, biljetterna är bokade och idag har jag bäddat i gästrummet så det är liksom färdigt.


Annars har dagen varit som en vanlig måndag,
Jag stiger upp kl 07.30, klär på mig träningskläder, går till gymmet och entrar en av maskinerna i ca 20 minuter därefter följer solhälsningen ett par gånger sen är det upp och duscha, äta frukost, klä på mig och ta bussen kl 09.00 för att vara på kontoret kl 09.30.
Sen sitter jag i mitt bås och jobbar tills det är dags för lunch kl 13.00. Idag tillsammans med en fransk kollega. Jag går till La Pau Sat där kan man äta för 20-30 kronor från alla möjliga asiatiska kök. Jag tycker det funkar bra och smakar oftast gott. Ibland kostar jag på mig en påse skuren frukt att ta med tillbaka till kontoret.
Vid kl 18 tiden lämnar jag kontoret och tar bussen hem. Kanske jag åker en omväg för att handla eller som idag raka vägen hem.

Sunday, February 21, 2010

Bugs me

Så har jag blivit angripen!
Strax ovanför högat högg den till. Vet inte vad det var, jag sov och var helt oskyddad.
Nu måste jag ha solglasögon i offentligheten.
Jag har gått och undrat lite över alla fällorna som finns i lägenheten. Vem är det som ska gå idem måntro? Här gäller att hålla rent så att man inte föder upp oönskade hyresgäster. Har inte sett någon ännu, funderar på om de är som hemma, med silverfiskar, tvestjärtar, myror och dylikt eller om de är större och farligare här. Bäst att vara på sin vakt.

Här är bildbevisen:
Ja, snygg blev jag inte och fällan är bekant.

Thursday, February 18, 2010

Kan det kännas kallt här?

Ja det kan det, eller kanske inte kallt direkt.
Idag efterjobbet med en dag i ett luftkonditionerat kontor, såg jag framemot att lägga mig vid poolen en stund före middagen och ta ett dopp. Jag packade ihop min ipod, bok och glasögon, satte på mig badräkten och gick ned.
La mig på en solstol, lyssnade på Peter Le Marc och försökte slumra och njuta av värmen, men ack nej. Det kändes kallt eller kanske snarare svalt.
Igår berättade en singaporian för mig att lägsta temperaturen dom haft i Singapore på hur många år som helst var 19 grader, så du kan förstå idag var det kanske 26 grader, men hur snabbt vänjer man sig inte vid värme. Det vara bara att gå in i lägenheten igen, stänga av all luftkonditionering, för det behövs ju inte nu och till och med öppna ett fönster. Härligt som en riktigt varm skön svensk sommarkväll.

Wednesday, February 17, 2010

Ny skylt på damtoaletten

Kände att jag blivit tillräckligt gammal för att gå in med eller utan käpp

Tigerns år nu

Firat nyår idag

Idag hade jag förmånen att bli bjuden på en nyårslunch på Sheraton Hotell i Singapore. En kinesisk meny med 8 rätter +1 extra efterrätt serverades. Vi var 11 personer runt ett stort runt bord. Det var som att få vårt julbord utportionerat i tapas format fast med helt andra rätter än vi har kring jul och nyår. Gott var det i alla fall.
Tigerns år är det och då blev jag genast nyfiken på vilket år jag är född och det visade sig vara Grisens år. Här är en länk för andra som vill veta vilket år som man är född i. http://www.euroasiasoftware.com/chinazodiaksw.htm

Allt jag ser här får mig att fundera på hur mycket pengar här finns. Så mycket exklusiva shoppingcenter, så går jag då förbi ett av dem och där står en stor vit Rolls Royce tillfälligt parkerad och en familj lastar in sina inköp från mataffären i bakluckan. Det ser så konstigt ut, har man en sån bil så får man väl maten hemskickad eller transporterad hem på något sätt...
Själv släpar jag hem mina varor promenerandes och blir supersvettig men belönas med ett härligt dopp i en alldeles tom och stilla pool. Jag fick iallafall lite träning på cupen.

Saturday, February 13, 2010

Dekorationer



































Vad jag köpt idag

Traditionellt nyårsgodis









Stinkade Duran frukt









Diverse torkade frukter









Allt måste bara provas.

Vad man kan köpa i Chinatown idag






Friday, February 12, 2010

Utsikten

A room with a View

Balkongen

NU är jag i Singapore

Efter en hyfsad resa via Frankfurt är jag nu framme och installerad i min lägenhet. Jag har varit i mataffären fyllt kylskåpet (de ska ju stänga allt, nästan, i 5 dagar och ha nyår här) har jag säkrat lite överlevnad. Jag har sovit förmycket och kommer säkert att ha en krånglig jetlag ett par dagar.
Boendet är bra stor lägenhet 2 sovrum, 2 badrum, kök v-rum och balkong. Perfekt.
Balkongen är skön då den alltid har skugga. Det är 30 grader ute och 25 inne. Det som är jobbigt är draget från luftkonditioneringen men jag vänjer mig väl.
Kl är 22.54 hos mig och i Sverige har ni druckit em kaffe kl är 15.54

Wednesday, February 10, 2010